Elérhetőségeink

Bátáért Egyesület
• Hungary - 7149 Báta
• Fő utca 306.
• Telefon.: + 36 (70) 286-7199
• E-mail: bataert@gmail.com

Keszeg-fesztivál, Báta Nagy-sziget

Fesztivál-ajánló
Jelentkezés
Szolgáltatóknak
  
Vásári rendtartás
   

VÁSÁRI RENDTARTÁS
Keszeg-fesztivál


1.) A rendezvényen csak előre bejelentkezett mesterek és árusok vehetnek részt. Attól a jelentkezőtől, aki az egyesületünk által rendezett kézműves vásárokon még nem vett részt, referenciát kérhetünk. Bármilyen okból kifogásolható portéka árusítását a rendező megtilthatja.

2.) A vásár kitartása:   2012. július 7. – szombat

                                      9-21 óráig

     Helyszíne:               Báta: Nagy-sziget

Az árusok helyét  a rendezők jelölik ki, melynek során figyelembe vesszük:

  • a jelentkezési lap visszaküldésének idejét,
  • a rendezvényre való megérkezés idejét,
  • hogy az illető árus előző években részt vett-e már fesztiváljainkon.

3.) A kitelepülés időtartama:             6.00 – 9.00 óráig.

Ekkor a Nagy-sziget kocsival is megközelíthető. A jelentkezési lap megfelelő rovatában pontosan meg kell adni rendezvényre érkező gépkocsijuk rendszámát! A be- és kiszállások zavartalansága és a viták elkerülése érdekében kérjük az árusok megértő együttműködését!

4.1.) A vásár területén a Nagy-sziget 24.00 óráig tart nyitva, ezért a hídon este és éjszaka folyamatos lesz a gyalogosforgalom! Kérjük, az árusok legalább 20.00 óráig a maradjanak a helyszínen, illetve távozásukat a rendezőknek jelezni, hogy a helyszín elhagyásában segítséget nyújthassunk!

4.2.) A rendezvény látogatóinak biztonsága érdekében, a Nagy-szigetre gépkocsival csak korlátozottan lehet behajtani. Ekkor a Nagy-sziget területén az árusok kizárólag a biztonsági szolgálat által megengedett módon közlekedhetnek járműveikkel. A biztonsági szolgálat munkatársai a kiszállást lehetőség szerint segítik. Az őrszolgálat munkatársaival való kapcsolattartás a rendezők személyén keresztül történhet!

A biztonsági előírások az évszaknak megfelelő időjárási eseményektől (pl. eső) függetlenül érvényesek. A viták elkerülése érdekében kérjük az árusok megértő együttműködését!

5.) A sokadalomban való részvételhez az árusoknak saját felszerelés szükséges! Az árusításhoz a rendezőségnek semmiféle felszerelést  nem áll módjában biztosítani!

5.1.) A sátrak, asztalok esetleges kiegyenlítéséhez alkalmas alátétekről az árusoknak kell gondoskodni!

5.2.) Áramot és vizet a jelentkezési lapon /ételárusoknak szerződésben/ igényeltek szerint biztosítunk. Áramfejlesztővel rendelkező árusok előnyt élveznek. A megfelelő rovatban pontosan meg kell jelölni a működtetni kívánt berendezések összes áramigényét (W, A), a vízigényt (km3 vagy l/nap), a sátorméretet (hosszúság x mélység). A villamos berendezések szabályos működtetését és tényleges fogyasztását a rendezvény ideje alatt ellenőrizzük.

5.3.) Az ételárusoknak rendelkezniük kell saját, zsákos hulladéktárolóval. A megtelt zsákokat a Nagy-sziget közelében található konténerekben kell elhelyezni. Kérjük a szelektív hulladékgyűjtést! A műanyag palackokat külön zsákban, összetaposva kell a konténer mellé tenni, az üvegeket hasonlóképpen szelektálni.

5.4.) A zsír- és olajszennyeződéstől a terepet védeni kell!

5.5.) Édességet, friss, vagy tartós élelmiszert árusítók CSAK ÉRVÉNYES ALKALMI ÁRUSÍTÁSI ENGEDÉLY BIRTOKÁBAN települhetnek ki. A jelen rendezvényre a bejelentési kötelezettség a rendezőt terheli.

6.) Amennyiben a rendezvény ideje alatt, az árusok tevékenységével kapcsolatban, bármely hatóság ellenőrei szabálytalanságot állapítanak meg, annak következményei az elmarasztalt árust terhelik. A hatósági előírások be nem tartásából eredő problémákért a rendezőség felelősséget nem vállal, azokat orvosolni nincs lehetőségünk.

7.1.) Egy árushely mérete legfeljebb 3 m hosszú és 3 m mély lehet. Étekárusoknál egy árushelynek tekintjük 1 db., saját, fa árusító pavilonjuk méreteit.

7.2.) 3 m felett a vásárvám arányosan fizetendő. Egy jelentkezőnek két árushelyet csak indokolt esetben, külön egyeztetés szerint biztosítunk.

 

8.) Vásárvám

I.

- Saját készítésű egyedi és zsűrizett termékeket kis szériában termelő kézművesek, mesterek, nép- és iparművészeti egyesületek tárgykészítő tagjai;

- Saját termelésű házi sajtot, mézet, fűszert, gyümölcsöt árusító mg. őstermelők;

- Környezetvédelmi/közhasznú tevékenységüket a vásárban ismertető/reklámozó civil szervezetek

5.000,-

Ft / árushely + 3.000.-Ft értékű tombolatárgy

 

II.

- Saját készítésű, zsűrizett, de iparszerű eljárással, sorozatban gyártott kézműves termékeket árusítók (üvegműves, késes, tímár, szűcs, faesztergár, képantikoló, nyomdász, öltözetet és kiegészítőit készítő, szappankészítő);

- Saját népművészeti/iparművészeti terméket árusító kézműves manufaktúráknak (Kft., BT.);

- NEM CSAK SAJÁT, az I. kategóriába tartozó kézműves termékeket árusítók;

- Saját előállítású, NEM KÉZMŰVES TERMÉKEKET árusítók (pl. dísznövénykertész, könyv és hanglemezkiadó, házi jellegű tartós élelmi cikket készítő kisvállalkozó);

10.000,-

Ft/árushely

 

III.

- NEM SAJÁT kézműves terméket kereskedőként forgalmazók; Szőlészeti, borászati, kertészeti és egyéb iparcikket, bio ( natúr) és hagyományos, ill. tartós élelmiszert kínáló cégek, egyéb árusítók.

15.000,-

Ft/ árushely

 

IV.

Édességet és vásári étkeket (kemencés lángost, fánkot, rétest, kürtőskalácsot, egyéb sült tésztaféléket) árusítók.

25.000,-Ft Ft/ árushely

 

V.

Játékokat, szórakoztató eszközöket működtető vállalkozók.

40.000.-Ft Ft/ árushely

 

   

9.)  Jelentkezési határidő: 2012.június 30.

Azoknak, akik a fenti határidőig nem jelentkeznek, a megbeszélt vásárhelyet nem tartjuk fönn.

Eredeti/szkennelt, e-mailben küldött jelentkezési lapon való helyigénylést fogadunk el!

   
Kapcsolattartó, levelezési cím:
Csankó Mária 7100 Szekszárd, Csokonai u. 7.6/17.
telefon: 30/66-77-201
E-mail: csankom@gmail.com
   
Báta, 2012. május 23.
Bátáért Egyesület 7149 Báta, Fő utca 306.
Viliminé dr. Kápolnás Mária elnök
   
   
     

Cím:Hungary - 7149 Báta, Fő utca 306. Tel.: + 36 (70) 286-7199   E-mail: bataert@gmail.com  Web: www.bataert.hu


© takaro@takaro.hu